En perill d'extinció

by Tàpera

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
04:46
M'ha dit el vent que enllà de les pedres canta el riu un mantra solitari de records i llunes. Escolte el riu i sent la pluja caurea la muntanya on brolla el pare Ganges. Hauré d'emprendre el salt més lluny d'aquest país.
2.
A la una, la mitja lluna. A les dos, sant Roc i el gos. A les tres, botar,tres, botar, dir res. A les quatre, pum-pu-rum-pum que te mate. A les cinc, pa, panís, panera, panerot,cistella, cistellot, pera i albercoc. A sis, faré que no t'he vist. A set, embolar un gat. A les huit, està cosint. A les nou, ja m'he guanyat el sou. A les deu, m'he alçat amb un bon peu. A les onze, campanitas de bronce. A les dotze, sonen dotze campanades que són: la una, les dos, les tres, les quatre A la una, la mitja lluna. A les dos, sant Roc i el gos. A les tres, botar, callar i no dir res. A les quatre, pum-pu-rum-pumque te mate. A les cinc, pa, panís, panera, panerot,cistella, cistellot, pera i albercoc. A les sis, faré que no t'he vist. A les set, embolar un gat. A les huit, ma germana està cosint. A les nou, ja m'he guanyat el sou. A les deu, m'he alçat amb un bon peu. A les onze, campanitas de bronce. A les dotze, sonen dotze campanadesque són : la una, les dos, les tres, les quatre... i les dotze. A la una, una figa i una pruna. A les dos, a menjar arròs caldós. A les tres, amb cadira o catret. A les quatre, pum-pu-rum-pum que te mate. A les cinc, pa, panís, panera, panerot, cistella, cistellot, pera i albercoc. A les sis, un got o dos d'anís. A les set, quatre monges i un pecat. A les huit, borratxera i a dormir. A les nou, la pebrera encara els cou. A les deu, sota el sostre de la Sèu. A les onze, campanitas de bronce. A les dotze, sonen dotze campanadesque són: la una, les dos, les tres, les quatre... i les dotze. A la una, una figa i una pruna. A les dos, a menjar arròs caldós. A les tres, amb cadira o catret. A les quatre, pum-pu-rum-pum que te mate. A les cinc, pa, panís, panera, panerot, cistella, cistellot, pera i albercoc. A les sis, un got o dos d'anís. A les set, quatre monges i un pecat. A les huit, borratxera i a dormir. A les nou, la pebrera encara els cou. A les deu, sota el sostre de la Sèu. A les onze, campanitas de bronce. A les dotze, sonen dotze campanades que són: la una, les dos, les tres, les quatre ... i les dotze. A la una, eixa xona que m'esmussa. A les dos, clamoxil per a la tos. A les tres, mata't jove i mui-te vell. A les quatre, pum-pu-rum-pum que te mate. A les cinc, pà, panís, panera, panerot, cistella, cistellot, pera i albercoc. A les sis, dos prunyons en cada dit. A les set, un glopet de llima amb mel. A les huit, ja no fume, ja no ric. A les nou, el cadàver ja no es mou. A les deu, que m'expliquen eixe preu. A les onze, campanitas de bronce. A les dotze, sonen dotze campanades que són : ding, dong, daradandindong... que són : ding, dong, daradandindong..
3.
Hem fet cançons, cançons, per tal de no sentir-nos sols anem vestint la vida de sons, i mentrestant, i mentrestant, aquells que estimem ens van deixant, ens van deixant, per la senda que porta al mar; que ens porta al mar. no hi ha volta enrere, les hores se'ns marquen al rostre. no hi ha volta enrere, totes les hores al rostre. No és justa la vida, i ho sabem,malgrat tot l'estimem com s'estima un fill, com s'estima un fill. Hem fet cançons,cançons. Per tal de no sentir-nos sols anirem traent-li la roba a la vida i la deixarem nua com un riu nua com un riu, nua com un riu nua com un riu...
4.
05:08
Cada segon que vam passar va reflectir dies de llibertat un futur d'agradable incertesa coronant per moments nostra amistat. Més enllà de cap frontera, més enllà de cap bandera, més enllà de l'oceà, més enllà, més enllà. Cada segon que viurem ens acompanyarà pel llarg del camí lluitant com també tu,amb el pas ferm que els temps ens va traçant. Més enllà de cap frontera, més enllà de cap bandera, més enllà de l'oceà, més enllà, més enllà. L'enyor se'ns usurparà quan capgirem de cop el destí cada minut que vam guanyar reflectirà un futur de fraternitat. Més enllà de cap frontera, més enllà de cap bandera, més enllà de l'oceà, més enllà, més enllà. Serem invisibles com la força que empenta el món, serem l'alé d'una cançó, com el calor de la foguera com el llum de la flama.
5.
06:58
No creguem en les pistoles no, però ja veus com ve de crua la dura realitat. Deixa'm que t'ampre un poc de lletra, que bo seria tindre als nostres diesel teu cantar Si ells fan bombes i mentides per què dimonis hemde callar? Serà precís que t'ho cante, quan creus que tot s'acaba torna a començar. Raimon alça el crit, una cançó, que trenque la nit que instal.la la por. Amb absoluta prepotènciavan omplint de mines el món, matant innocents amb un tant per cent del que guanyes tu, del que guanye jo. Anys després de la maleïda guerra encara moren homes, i esclaten nens, els deixeu sense cames, sense germans ni pares, què esperem d'aquesta gent? Fabricants d'armes, regidors de lleis, massa bé sabeu què esteu fent, Mira: el capital és un monstre gran, que ens xucla sang, que ho devora tot. No hi ha jutge que els assenyale, s'adornen amb medalles, se'n riuen de la gent. S ́adjudiquen un sou d'injustícia, paga vitalícia, guardaespatlles al carrer. Són governants, presidents, ministres, testaferros, terroristes, i tots els demés. "Los recibe el Santo Padre y a la hora del ángelus se reparten el pastel. "Si no combregues amb ells, ho tens mal xaval, sicamines lliure, si parles clar. Raimon alça el crit, una cançó, que trenque la nit que instal.la la por. Si dius les coses pel seu nom, i plantes cara almón, t'ajustaran la llei. Et convidaran a quedar-te mut, et taparan els ulls,et lligaran de mans. Et penjaran l'etiqueta que diu, que resa: "aquí vive el eje del mal". No tenen vergonya, any rere any es presenten candidats, s'anomenen herois, i en campanya "vóteme, jo seré tu dictador" Mira: el capital és un monstre gran, que ens xucla sang, que ho devora tot. I quan la cosa es posa negra per fer la dura feina vindran les ONG. Inaugurant parcs temàtics, omplint-se les butxaques, que esperem d'aquesta gent? Mentre en pateres moren homes, naufragant somnis, ploren per un millor món. Si el capitalisme no fa la perestroika, seria cosa heroica donar-li mort. Però si jugues amb les armes perdràs la batalla, et posaran a ratlla, inquilí a Guantánamo. Raimon alça el crit, una cançó, que trenque la nit que instal.la la por. Ja veus, quan creus que tot s'acaba torna a començar, torna a començar
6.
04:48
Tu vindràs quan minve la lluna jo seré cantant al corral, les ones t'han dut prest el meu missatge, als teus ulls plens de mi més enllà del mar, al cor del teu desig la nit de sant Joan. Pintaré la meua barca mentre el sol va daurant la mar, a estes hores del matí canten sirenes, i atabalat quan t'he vist m'he preguntat: com pots estar més guapa que mai? Bufa llevant i unfla'm la vela, acosta'ns cap al setè cel, i quan escoltes que canten sirenes perd l'àncora dintre la mar. mar endins dels teus ulls, màgica llum, nit de sant Joan. Com pots ser tan rebonica? Com pots estar més guapa que mai? El cor m'esclata si et veig, ja veus no m'acostume a com m'enlluernes totes les hores, a com m'aturrulles quan t'apropes, i a com te m'apropes tan sigil·losament. Força que m'empenta, cap a tu, cap a la teua mel. Per mi, que avui s'ature el món. Jo he sigut tocat per la seua gràcia, i a la meua barca el millor tresor. Bufa llevant i unfla'm la vela, acosta'ns cap al setè cel, i quan escoltes que canten sirenes perd l'àncora dintre la mar. Barret al cap, barret de palla, i als llavis una rosa, com pots ser tan rebufona? com pots estar més guapa que mai? com pots estar més guapa que mai? com pots estar més bona que mai?
7.
Sent la seua falsa i màgica presència, tot esclata com una flor a dintre meu, veig perfums de fades, núvols blancs i blaus, i una intensa llum em deixa el cos glaçat. Potser tant de mirall em faça mal. potser no em siga bo tanta falsa claredat. i és que entre ull i ull tu me la té jurada, i és que me la tens jurada entre ull i ull. S'obri, s'obri cap a on poder trobar zones, zones de cristall. S'obri, s'obri cap... jo no me n'adoní de quan el Dylan deia: "busca les respostes allà on bufa el vent". jo tan sols mire, però encara, potser, pot ser, potser que encara no hi veig. jo voldria poder tornar a cantar, jo volguera tornar a tindre algun bon son, jo volguera poder cantar de nou, jo voldria tornar a tindre somnis de xiquet. S'obri, s'obri cap a on poder trobar zones, zones de cristall. S'obri, s'obri cap...
8.
03:25
Com un bronze d'escuma que naix del mar i que l'aire rescata amb un bes daurat, com la pell que s'esvara entre els dits del vent i els secrets que la sorra canta amb gemecs, així vens al meu llit, angelet, angelet, de matí espolse els llençols al vent; de matí me mude la teua pell. Si la llengua em dibuixa un vaixell de carn i una nau de carícies salpe amb les mans, si les ones m'emporten a bruns indrets on la gana reposen els mariners, dormiré els meus ossets al teu pit, parotet. de matí espolse els llençols al vent; de matí me mude la teua pell. Quan replegues la vela que creua el cel soparem silenciosos cançons i estels. Quan replegues la vela que creua el cel soparem silenciosos cançons i estels. amb la sal de la mar. amb la sal de la mar. Jo no he vist fronteres per la mar.
9.
Ara que sóc rei de la tristesa, ara que tot em ve massa gran, perdut vaig com una formigueta en un món de cabuts, gegants... Faré cau al teu pit aquestos dies d'adversitats, per si em vol el teu anhel, per si véns i em fas costat. L'ombra que als peus dus sóc jo, musa meua, inspira'm el respirar. Que en la nit et reconeixeré, com un gat dalt d'un terrat L'ombra que als peus dus sóc jo, musa meua, inspira'm aquest cantar. Que en la nit et reconeixeré, com un gat enamorat Reivindique la nostra tendresa sota aquest cel sense blaus. Això faig, petita formigueta, front al gegant despietat. Això faig, jo, petita formigueta, front al gegant de Goliat.

about

Àlbum doble

credits

released December 7, 2013

mes info: www.tapera.es

Mesclat per Manuel Vargas (Forn estudi)
Masteritzat per Adrián Roig (Forn estudi)

license

all rights reserved

tags

about

Tàpera Rafelbuñol, Spain

contact / help

Contact Tàpera

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Tàpera, you may also like: